WIE

Caroline De Lannoy

Foundation specialist, horsewoman, bewegingsdeskundige of klassiek geschoolde amazone?

Wel, ik wil het allemaal zijn... Ik ben een "never ending student".

De voorbije 30 jaren verzamelde ik rijkunstige, gedragspsychologische en wetenschappelijke kennis over het paard. De 30 jaren rijervaring en 20 jaren ervaring in het lesgeven en rechtrichten stellen me in staat deze kennis over te brengen op paard en ruiter. Verder creëren we de nodige ruimte om te voelen wat we in ons paard teweeg brengen om vervolgens opnieuw in onze kennis te duiken en na te denken over de volgende stap. Door het in balans zijn van deze elementen van denken, handelen en voelen komen we tot een optimaal resultaat.

Enkele interessante gevolgde cursussen waren de jaarcursus "Ethologie en welzijn van het paard" door Prof. Dr. Machteld van Dierendonck en de cursus sportfysiologie door Dr. Carolien Munsters om meer inzicht te krijgen in de inspanningsfysiologie en het werken met een hartslagmeter. In 2020 heb ik de opleiding osteopathie voor paarden met succes afgerond en op dit moment volg ik de Hoofnerd Pro opleiding aan de Hoofnerd Academy!

Ieder paard is uniek, ook op vlak van zijn scheefheid. Laterale scheefheid, horizontale scheefheid, het verschil in draag- en stuwkracht van beide achterbenen, de handigheid van voor- en achterbenen, al deze scheefheden worden door ieder paard verschillend en in verschillende mate gecombineerd. Theoretische kennis is onvoldoende om deze problematiek in de praktijk te kunnen verhelpen. Als een ruiter er niet in slaagt deze scheefheden te verminderen ontstaat er een disbalans in het gebruik van de spieren  van de onder- en bovenlijn van het paard met fysieke klachten tot gevolg. Het spreekt dan ook voor zich dat de voorbije jaren vele onregelmatig lopende paarden mijn pad kruisten. Het fysieke welzijn van het paard herstellen in samenwerking met de ruiter is mijn grote passie.

Ten slotte nog mijn sterkte : die ligt bij de dagdagelijkse begeleiding in de praktijk. Vanuit een jarenlange interesse, passie, studie en ervaring werk ik voor iedere combinatie een gepersonaliseerde aanpak uit. We combineren klassieke rijkunst, biomechanica en toegepaste gedragsleer. We werken dagelijks aan fysieke, mentale en emotionele balans via training, omgang en aangepaste huisvesting. Met de juiste kennis, techniek en attitude komen we mettertijd tot een meewerkend en meedenkend paard dat net als zijn ruiter plezier aan het werk kan beleven.

"I am still learning"

Michelangelo