REVALIDATIETRAINING

Paarden zijn niet gemaakt om bereden te worden…

Als de mens beslist de paardenrug te gaan belasten en samen een sport te gaan uitoefenen is het onze taak de paarden voldoende voor te bereiden en in staat te stellen een ruiter op een gezonde manier te gaan dragen.

scoubidoe_groene_rode_lijn

joepie recht-scheef

Een correcte basistraining leert hen hun gewicht gelijkmatig te verdelen en dragen. Een niet correcte basistraining kan de natuurlijke bewegingsafloop verstoren, kreupelheden, grotere scheefheden, gespannen spieren en ongelijke bespiering veroorzaken.

De training werkt dus zowel preventief als herstellend.

Niet alleen paarden met bv de diagnose kissing spines, terugkerende ontstekingen ten gevolge van overbelasting enz. zijn hierbij gebaat. Elk paard dient voorzien te worden van de nodige core stabiliteit om een lange, succesvolle sportcarrière met minder kans op blessures tegemoet te gaan.

Resultaat

Het resultaat van onze trainingsvorm is o.a. een versterkte bovenlijn.

versterkte_bovenlijn

Hoe

In de praktijk gaan we samen met de ruiter aan de slag om de training van het paard bij te sturen. De training is een zeer belangrijk aspect van de revalidatie, maar zeker niet het enige. Ook de aspecten voeding, staat van de hoeven, tanden, passen van het zadel, spanningen langsheen de wervelkolom enz. worden in het oog gehouden. Als ik merk dat er op één of ander vlak extra ondersteuning nodig is verwijs ik graag door naar een specialist ter zake waar we nauw mee samenwerken.